Дискусия: Голямата зимна гонитба

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от mushnu4ka на 10.12.19.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. terazinni

  terazinni Активен автор

  Няма тайна. Всичко опира до опит. Преди време играех "Criminal case" във фейсбук. Там основно е само това, търсене на предмети за време, като опциите са 60 предмета като тук, (даже си мислех, че тук са копнали идеята) за много по-кратко време. Успявах за по-малко от 60 сек. да взема всички. Така че играя само тази опция, средно имам 134 точки на игра, със първите, докато си припомня нещата или да науча новите. Утре мисля да взема всички благинки, но се справих не и без допълнителен ресурс. (не, пари не съм давал) Успех на всички, които вярват, че ще успеят!
   
  lilimim, dedoto, .water. и 2 други харесват това.
 2. p_janeta

  p_janeta Знаменитост

  Не става от първи път. Аз лично тренирах по 40 минути . Бях направила и скриншот. Презареждах страницата преди да изтече времето, откривах на картинката това, което не съм открила, след това пак стартирах играта. Започвах с 3-4 открити и играех докато стигна 60. Опитите правех в сателитка за по-сигурно.
   
  Последна редакция: 16.12.19
  lilimim, .TAINNA. и mushnu4ka харесват това.
 3. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Колкото по-дълго играеш тази мини-игра, толкова по-лесно и по-бързо минават "тренировките", някак си се научаваш какво да гледаш, как да ги запомниш и т.н.
  (Когато пуснаха този вид събитие не можех да играя тази мини-игра, играех другите. Мисля че на третото такова събитие се престраших, в началото не бях много добра, но все пак беше по-добре от другите игри. Сега не ми е проблем да правя все 135 точки и тренировките не ми отнемат повече от 3-4 повтаряния на игра, но все пак и сцените не са съвсем нови, съвсем непознати.)

  П.П. В някои от другоезичните форуми си споделят екрани с предметите и наименованията им и това не е против правилата. (Примерно някой поства част от нещата, друг допълва и т.н.)
   
  Последна редакция: 16.12.19
  lilimim, .TAINNA. и mimi123123456 харесват това.
 4. Самардапа

  Самардапа Болярин

  Всичко е до зрителна памет и рефлекси - не е невъзможно...не успявам всеки път да постигна 135т, но като изиграеш 300 игри вместо да вземеш 95т, успяваш да вземеш 130 си се натрупва голяма разлика...а относно помощта, смятам, че нито е срамно, нито лошо да си помагаме - кой с каквото може...този път ще съм аз, друг път ще е някой друг...Който дава на време - дава двойно :)
   
  lilimim и .TAINNA. харесват това.
 5. lilimim

  lilimim Младши експерт

  Голямата тайна е голямото желание да се изиграе точно това събитие до края. Не използвах лупи, но тренирах на малки ферми - нали знаете, че щом влезете ви начисляват по 5 инструмента. И така от 5 до 10 пъти като изиграеш някоя картинка я научаваш. А и Муши е дала друг съвет - играеш нова картинка за 60 предмета за 90 секунди и малко преди да ти изтече времето рефрешваш. Като влезеш отново ти дава точно същата картинка вече готова за търсене на предметите и така докато запомниш всички или изпуснеш да я рефрешнеш навреме.[​IMG]
   
  .TAINNA., bubolina8 и dedoto харесват това.
 6. staneli

  staneli Ветеран

  Здравей, ами.... другите вече са ти отговорили и виждаш, че няма никаква мистерия :). Малко тренировки на малки ферми за запомняне местата на предметите и..... започваш да играеш. Докато цъкам с мишката върху даден предмет, вече съм прочела кой или кои други два да търся. Малко тренинг, бързи рефлекси и концентрация трябват, нищо друго :). Успех!
  Далеч по-добре е да се изкарват поне по 130 точки от игра, отколкото по 104 /и то не винаги/, нали? Спестяват се ресурси, садене на растението, сажди и т.н.
  Като новобранка в играта с пясъчния часовник се справих дооста прилично. Дано следващият път и аз като Муши само по 135 точки вече да праскам ;)
   
  Последна редакция: 16.12.19
  lilimim и .TAINNA. харесват това.
 7. gimitko

  gimitko Напреднал

  Писах,надявам се да съм уцелил ника:)
   
 8. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  под 113 не падам до 133 то4ки стигам, нз много ли е, малко ли е :)
   
  lilimim, dedoto и .TAINNA. харесват това.
 9. Самардапа

  Самардапа Болярин

  уцели го
   
  gimitko харесва това.
 10. Doremi

  Doremi Ветеран

  Просто не си пробвал, на 2-3 сателитки се упражни да запомниш предметите и ще успееш. Снимката ще е в главата ти.
  Аз когато играх, бяха тези картинките. И съжалявам, че отначало играх на 10 предмета, та можеше и с по-малко сеене да мина.
  http://store.picbg.net/pubpic/E4/14/21fda7485ccee414.jpg
  http://store.picbg.net/pubpic/69/85/50944f2c49a86985.jpg
  http://store.picbg.net/pubpic/A4/31/c1ce2ab0c893a431.jpg
  И малка тактика, където е възможно,оставяш си предметите в една област да ги чукваш последователно, така се пести време. И най-важното - не мислиш колко време остава, тази лента не се гледа, преследваш само целта. Кот стане. Има тоооооолкова много игриии, чеееее насън ще ги намираш. Също друга тактика. Посъбери колкото може повече детективски инструменти, да ги изиграеш с едни и същи картинки, така не губиш време в разучаване на нови. Тренировките си правих на играта с 10 предмета, понеже не изчезва картинката и на спокойствие можеш да разглеждаш.
   
  Последна редакция: 16.12.19
  lilimim и .TAINNA. харесват това.
 11. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  А аз в един момент почнах да губя концентрация и да ставам разногледа, че започнах да кликвам само средните два предмета. Да, понякога ходех от единия край на екрана до другия, но това за мен не е проблем, ръчочката ми е бърза, обиграна (все пак с бутане на мишка и чукане по клавишите си вадя хляба), да избягна разногледието беше по-важно ;).
  П.П. Рекордният ми резултат беше 22 оставащи секунди до края, май в пекарната беше, помня ли вече xD.
   
  lilimim и .TAINNA. харесват това.
 12. Doremi

  Doremi Ветеран

  Пекарната я пробвах, май е най-лесната картинка, дори ми се сториха малко предметите. Не съм си засичала рекорди, бързах да минава, че в един момент исках просто да свършва, офтиката ме хвана, щях да се пръсна, то много игри, много нещо. Който остави изиграването за последния момент на евента, да знае, че ще е ужасно. Малко почивки трябват, иначе направо се губи фокус.(случваше ми се, но пак намирах предметите, малко с периферно зрение). Играта е хубава за трениране на зрителна памет иначе.
   
  lilimim, [[Fermerkaa]] и .TAINNA. харесват това.
 13. xari_myri

  xari_myri Главен болярин

  [​IMG] най накрая го приключих,хубав евент ама почти ме разори откъм торовете:)
   
  dedoto, mell, kakata13 и още 1 човек харесват това.
 14. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  аз го приключих вчера снощиxDот към торове ма одрънка 2000 дървесна ;)можеше да мина по тънко ма са избудалих 100 игри цъках на 10 предмета:(
   
  .TAINNA. харесва това.
 15. xari_myri

  xari_myri Главен болярин

  при мен замина над 3000ст,около 1500 мими тор,дървесна не съм ползвал,три плевни имах и те заминаха,абе със две думи големо изваждане беше,но си заслужаваше поне за мен
   
 16. buba62

  buba62 Кандидат за признание

  уф и аз успях да приключа, чаках до последния момент, че не ми стигаха изскачащите, сефте ползвах моментното, стар играч съм ама от по-мързеливите и имам кестеновата редичка, но нямах култивирано растение, все пак малко над 500 супер тор за изскачащите
  карах на растения, имам доста различни да сея за читалището, че затова не опитах как е с дърветата
  молех се в последния момент да не ми трепне ръката, да не спре тока и т.н., че няма време за поправка на щетите
  но като цяло съм доволна от събитието, отивам да подредя секвойките
   
  .TAINNA. харесва това.