Дискусия: Големият водовъртеж

Discussion in 'Архив на всичко останало' started by –divane-, Feb 28, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Ако оставим Харитата на страна,точно те правят тези 400 изскачащи,то за мен двата най-важни фактора са купите и нивото на фермата.Пример:
    В момента съм на 97 ниво по средата.До 95-96 ниво се чудех,как, когато си на малки полета може да даде повече изскачащи едно растение от същото растение на големи полета.Слагах карамфила на големи,слагах го на малки-нямаше никаква разлика 43-45 изскачащи. И на малки,и на големи полета.Същото даваха и дървета,оборите и по-малко.Никаква разлика,каквото и да опитвам.Станах на 97 ниво,същият карамфил вече ми дава 55-56 изскачащи на малки поленца,големите, и те май добавиха 1-2 изскачащи вповече,но при тях си има лимит и няма,как да го надскочат.В скоро време ще опитам и с дървета,но определено НИВОТО ми отвори увеличението в изскачащите на малките полета.Няма,кой друг.Купите ми са на макс още от 80 ниво.Харита не ползвам.Разбира се,че е важно и как ще съчетаваш растението на събитието с това,което ти дава най-много изскачащи,но за мен двата най-важни фактора са купите по Нивото на фермата.Аз никога не смесвам двете растения.Правя нужната бройка от растението ,което е за събитието и едва тогава минавам на това за изскачащите. От 60 ниво не съм имал проблем с евент.Само един път се наложи да форсирам със СТ,но тогава си бях виновен аз.Не усетих,че късите растения дават по-добрият резултат.Понякога и така става.Трябва да се опитва , да си чувстваш и усещаш фермата.
    Харитата вечее са си екстра,която позволява по-бързото приключването на събитието.

Не искам да обиждам никой,но винаги съм се чудил,как едни и същи хора,които играя тази игра от много години,в края на всяко събитие са в темата му и все не им достигат-изскачащи.Става въпрос за едни и същи никове,които са тук,поне от лятото на 2014 година.

Dionys and arseniq1 like this.
  2. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Много умувах да го играя или не това събитие.
    И в крайна сметка ще го пропусна.
    Ще пазя сили или за пълнолунното временно събитие, или просто ще си цъкам пълнолунни нещица за задачките в читалището.
    Ще ми дойде нанагорно, ако се хвана и с това, ще се преиграя, а не ми се ще, не си струва (от моя гледна точка: вече не ми е ценна всяка точица, нивата във фермата са изкатерени, за тези на баха има по-ефективни начини и т.н.).
    Игра заради едната фермерска чест или по инерция, заради спорта - не и този път.

Много изскачащи на играещите пожелавам!

arseniq1 likes this.
  3. xari_myri

xari_myri Ветеран

има си специално дърво за тях:)

arseniq1 likes this.
  4. -niksan-

-niksan- Обсебен

Не знам ,да ли си отворил ,вече кристалните водопади?
    Защото преди казваше ,нямаш нужда от тях,сега след като и от кристалните водопади ще изкача гребло,пак ли няма нужда да се отваря според теб?
    Скоро време и от гъбестите гори ще изкачат неща;)

tani1980, DILQNADELI and arseniq1 like this.
  5. arseniq1

arseniq1 Обитател

Абе то от всичко ще изкача по нещо ама не е там работата повечето играчи си знаете чалъмите и не си ги казвате на нас по долните играчи:D:Dето сега и дърво за харита имало сега остана и да се разбере че вече не се продава или подарява като дървото за гулдениo_O

Ти хубаво го написа аз играя по същия твой начин всички купи са ми на макс..последната задача реших да пробвам с дърво и понеже няма друго сложих захарен клен оф майко мила от поле ми даде 44.43 само на едното 51 бройки тотално разочарование за това продължавам си по стария начин културата и после изкачащи аз принципно залагам на обор...бобър понякога ми се повдига от него ама няма начин...карамфила някак си не ми влиза в задачите..П.П и аз сега да взема последната задача заредих със СТ за да си взема реда...

Last edited by moderator: Mar 1, 2018
  6. milkoga1

milkoga1 Господар

Напротив, повечето чалъми не веднъж са споделяни. И няма кой знае какви фокуси. Основното е : дългорастящи растения(или дървета), купите, Харита (всяко дава +5% ,тъй че при 20-30 налични броя от всяко поле.....смятайте си сами общия процент).Пък ако имаш и повечко супер тор и ти е облагороден карамфила примерно и имаше и някакъв ред, растението става за минути.Така че можеш за един ден и 10 реколти карамфил да направиш и да събереш всички необходими изкачащи.

sabchooo, arseniq1 and DILQNADELI like this.
  7. Dionys

Dionys Кандидат за признание

Ако линейноста в мисленето ми е правилна : повече ТО е равно на повече изскачащи то рецепти и продукти колкото иска човек. Знам че ги познаваш, но все пак : тиквена тортичка + 20 % ТО, пролетен венец + 30 % и за острова има няколко, сигурен съм си попадал на тях.;)

arseniq1 likes this.
  8. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

xDза минутки дан кажа секунди

milkoga1 likes this.
  9. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

ябълковия пай 60%

arseniq1 and Dionys like this.
  10. Dionys

Прав си трябва и труд и упорство. Не като мен - две три влизания колкото да обера и после майко мила закъсвам. Признавам си последните две състезания не ги изведох до финала,ама като няма време?!
    :)

arseniq1 likes this.
  11. milkoga1

milkoga1 Господар

Не мисля че има зависимост от ТО и изкачащи.
    Аз образно го казах, че ако кажеш че са събират толкоз бърже, бая хорица ще подскочат пак че има някаква конспирация.;)

sabchooo likes this.
  12. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Не, няма такова нещо. Ползването на разни мармалади заради повече изскачащи е безсмислено и неоправдано.

П.П. По-скоро при дългите растения могат да се ползват бонуси от парника, редички, алхимични продукти (супер-торта я пропускам, тя е ясна) с цел намаляване на времето им на растеж, т.е. за по-кратко време повече изскачащи.
    И да се експериментира - ако с едно не се получава, да се пробва с друго (растения/обори/дървета, полета малки/средни/големи и т.н.). Да се види за даденото ниво какво дава най-добри резултати.

Last edited: Feb 28, 2018
    arseniq1 likes this.
  13. elliss_bg

elliss_bg Старши болярин

Ние с мъжът ми, с който сме на работа сме си изградили следната система на игра и винаги успяваме да вземем реда или наградите. За старта на играта сеем най-дългото растение, което имаме. През работните дни сеем дълги и от петък вечерта започваме да сеем и да берем с чатни растението на събитието. Дано да съм била полезна :music:

14. Dionys

Става доста интересна дискусия, макар че не е за тук. Явно трябва да опитаме да намерим скрипта за по-добрия резултат. Мислех този евент да го заместя за обиколка в Читалището, но ще си направя проба с и без мармалади и др. и ще сравня резултатите. Отдавам заслуженото на старите кучета в играта и ще опитам да разбера на какъв принцип излизат. 8)

arseniq1 likes this.
  15. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

На случаен принцип. Зависи как са се събудили немците. В какво настроение.

16. ani1976

ani1976 Подрастващ автор

какво се иска да се предава-нищо не ми излиза

17. _HAIDY_

_HAIDY_ Подрастващ автор

Според мен евентът е елементарен,садим на шест полета,предварително заредени шипки и медена роса/възможно и цветни палети или японски шарани/обиране,развъждане растение на събитието.Без изобщо човек да си дава зор,тъй като очевидно тук повечето хора са работещи,би могло да бъде завършен ден два преди края.С радост ще споделя стратегия с всеки,който има нужда от съвет.

tanyamery likes this.
  18. 0246

0246 Обитател

Аз съм от тези, дето често не им достигат изскачащи. Друг път финиширам с толкова много, че нямам какво да ги правя. Следвам в общи линии същия принцип, като описания от теб, и резултата го описах вече. Благодаря за пореден път на всички, повторили стратегиите си! Но все повече се убеждавам, че решението не опира само до стратегия, а и до висене в играта и заложени различни проценти при всяка игра. Което обаче, не ми се струва правилно от гледна точка на това, че играта е игра и няма да се зомбираме до припадък тука, я. Пък за "усещане" на ферми дори не искам и да си помислям, че може да стане ;) Така че възнамерявам да си недоволствам от ивентите със случаен принцип, да си доволствам от ивентите без такъв, пък дано чуят някой ден воплите ми в царството на фармерамските Създатели и спрат да ни мъчат излишно с глупости :)

tanyamery likes this.
  19. -georgi88-

-georgi88- Главен болярин

Ами аз стигнах с триста зора до 30 игри-тоест не го довърших.В момента събирам плодове,животни и растения за да доотворя полетата на Кристалните водопади и за двете купи-да ги дигна на макс.Разстението събрах-сини теменужки-но нямаше достатъчно изкачащи.На 88 ниво съм на основната ферма и понякога имам проблеми с изкачащите-незнам на по горните нива как ще бъде.

20. SULIO_PULIO1972

SULIO_PULIO1972 Подрастващ автор

Вълшебни дръвчета + мноого добри "съседи" - ето ти поне по 25 изкачащи на ден като бонус. :)

arseniq1 likes this.