Дискусия: Големият водовъртеж

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от –divane- на 28.2.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Ако оставим Харитата на страна,точно те правят тези 400 изскачащи,то за мен двата най-важни фактора са купите и нивото на фермата.Пример:
    В момента съм на 97 ниво по средата.До 95-96 ниво се чудех,как, когато си на малки полета може да даде повече изскачащи едно растение от същото растение на големи полета.Слагах карамфила на големи,слагах го на малки-нямаше никаква разлика 43-45 изскачащи. И на малки,и на големи полета.Същото даваха и дървета,оборите и по-малко.Никаква разлика,каквото и да опитвам.Станах на 97 ниво,същият карамфил вече ми дава 55-56 изскачащи на малки поленца,големите, и те май добавиха 1-2 изскачащи вповече,но при тях си има лимит и няма,как да го надскочат.В скоро време ще опитам и с дървета,но определено НИВОТО ми отвори увеличението в изскачащите на малките полета.Няма,кой друг.Купите ми са на макс още от 80 ниво.Харита не ползвам.Разбира се,че е важно и как ще съчетаваш растението на събитието с това,което ти дава най-много изскачащи,но за мен двата най-важни фактора са купите по Нивото на фермата.Аз никога не смесвам двете растения.Правя нужната бройка от растението ,което е за събитието и едва тогава минавам на това за изскачащите. От 60 ниво не съм имал проблем с евент.Само един път се наложи да форсирам със СТ,но тогава си бях виновен аз.Не усетих,че късите растения дават по-добрият резултат.Понякога и така става.Трябва да се опитва , да си чувстваш и усещаш фермата.
    Харитата вечее са си екстра,която позволява по-бързото приключването на събитието.

Не искам да обиждам никой,но винаги съм се чудил,как едни и същи хора,които играя тази игра от много години,в края на всяко събитие са в темата му и все не им достигат-изскачащи.Става въпрос за едни и същи никове,които са тук,поне от лятото на 2014 година.

Dionys и arseniq1 харесват това.
  2. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Много умувах да го играя или не това събитие.
    И в крайна сметка ще го пропусна.
    Ще пазя сили или за пълнолунното временно събитие, или просто ще си цъкам пълнолунни нещица за задачките в читалището.
    Ще ми дойде нанагорно, ако се хвана и с това, ще се преиграя, а не ми се ще, не си струва (от моя гледна точка: вече не ми е ценна всяка точица, нивата във фермата са изкатерени, за тези на баха има по-ефективни начини и т.н.).
    Игра заради едната фермерска чест или по инерция, заради спорта - не и този път.

Много изскачащи на играещите пожелавам!

arseniq1 харесва това.
  3. xari_myri

xari_myri Ветеран

има си специално дърво за тях:)

arseniq1 харесва това.
  4. -niksan-

-niksan- Обсебен

Не знам ,да ли си отворил ,вече кристалните водопади?
    Защото преди казваше ,нямаш нужда от тях,сега след като и от кристалните водопади ще изкача гребло,пак ли няма нужда да се отваря според теб?
    Скоро време и от гъбестите гори ще изкачат неща;)

tani1980, DILQNADELI и arseniq1 харесват това.
  5. arseniq1

arseniq1 Обитател

Абе то от всичко ще изкача по нещо ама не е там работата повечето играчи си знаете чалъмите и не си ги казвате на нас по долните играчи:D:Dето сега и дърво за харита имало сега остана и да се разбере че вече не се продава или подарява като дървото за гулдениo_O

Ти хубаво го написа аз играя по същия твой начин всички купи са ми на макс..последната задача реших да пробвам с дърво и понеже няма друго сложих захарен клен оф майко мила от поле ми даде 44.43 само на едното 51 бройки тотално разочарование за това продължавам си по стария начин културата и после изкачащи аз принципно залагам на обор...бобър понякога ми се повдига от него ама няма начин...карамфила някак си не ми влиза в задачите..П.П и аз сега да взема последната задача заредих със СТ за да си взема реда...

Последно редактирано от модератора: 1.3.18
  6. milkoga1

milkoga1 Господар

Напротив, повечето чалъми не веднъж са споделяни. И няма кой знае какви фокуси. Основното е : дългорастящи растения(или дървета), купите, Харита (всяко дава +5% ,тъй че при 20-30 налични броя от всяко поле.....смятайте си сами общия процент).Пък ако имаш и повечко супер тор и ти е облагороден карамфила примерно и имаше и някакъв ред, растението става за минути.Така че можеш за един ден и 10 реколти карамфил да направиш и да събереш всички необходими изкачащи.

sabchooo, arseniq1 и DILQNADELI харесват това.
  7. Dionys

Dionys Кандидат за признание

Ако линейноста в мисленето ми е правилна : повече ТО е равно на повече изскачащи то рецепти и продукти колкото иска човек. Знам че ги познаваш, но все пак : тиквена тортичка + 20 % ТО, пролетен венец + 30 % и за острова има няколко, сигурен съм си попадал на тях.;)

arseniq1 харесва това.
  8. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

xDза минутки дан кажа секунди

milkoga1 харесва това.
  9. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

ябълковия пай 60%

arseniq1 и Dionys харесват това.
  10. Dionys

Прав си трябва и труд и упорство. Не като мен - две три влизания колкото да обера и после майко мила закъсвам. Признавам си последните две състезания не ги изведох до финала,ама като няма време?!
    :)

arseniq1 харесва това.
  11. milkoga1

milkoga1 Господар

Не мисля че има зависимост от ТО и изкачащи.
    Аз образно го казах, че ако кажеш че са събират толкоз бърже, бая хорица ще подскочат пак че има някаква конспирация.;)

sabchooo харесва това.
  12. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Не, няма такова нещо. Ползването на разни мармалади заради повече изскачащи е безсмислено и неоправдано.

П.П. По-скоро при дългите растения могат да се ползват бонуси от парника, редички, алхимични продукти (супер-торта я пропускам, тя е ясна) с цел намаляване на времето им на растеж, т.е. за по-кратко време повече изскачащи.
    И да се експериментира - ако с едно не се получава, да се пробва с друго (растения/обори/дървета, полета малки/средни/големи и т.н.). Да се види за даденото ниво какво дава най-добри резултати.

Последна редакция: 28.2.18
    arseniq1 харесва това.
  13. elliss_bg

elliss_bg Ветеран

Ние с мъжът ми, с който сме на работа сме си изградили следната система на игра и винаги успяваме да вземем реда или наградите. За старта на играта сеем най-дългото растение, което имаме. През работните дни сеем дълги и от петък вечерта започваме да сеем и да берем с чатни растението на събитието. Дано да съм била полезна :music:

tanyamery, arseniq1, milkoga1 и 2 други харесват това.
  14. Dionys

Става доста интересна дискусия, макар че не е за тук. Явно трябва да опитаме да намерим скрипта за по-добрия резултат. Мислех този евент да го заместя за обиколка в Читалището, но ще си направя проба с и без мармалади и др. и ще сравня резултатите. Отдавам заслуженото на старите кучета в играта и ще опитам да разбера на какъв принцип излизат. 8)

arseniq1 харесва това.
  15. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

На случаен принцип. Зависи как са се събудили немците. В какво настроение.

16. ani1976

ani1976 Подрастващ автор

какво се иска да се предава-нищо не ми излиза

17. _HAIDY_

_HAIDY_ Подрастващ автор

Според мен евентът е елементарен,садим на шест полета,предварително заредени шипки и медена роса/възможно и цветни палети или японски шарани/обиране,развъждане растение на събитието.Без изобщо човек да си дава зор,тъй като очевидно тук повечето хора са работещи,би могло да бъде завършен ден два преди края.С радост ще споделя стратегия с всеки,който има нужда от съвет.

tanyamery харесва това.
  18. 0246

0246 Обитател

Аз съм от тези, дето често не им достигат изскачащи. Друг път финиширам с толкова много, че нямам какво да ги правя. Следвам в общи линии същия принцип, като описания от теб, и резултата го описах вече. Благодаря за пореден път на всички, повторили стратегиите си! Но все повече се убеждавам, че решението не опира само до стратегия, а и до висене в играта и заложени различни проценти при всяка игра. Което обаче, не ми се струва правилно от гледна точка на това, че играта е игра и няма да се зомбираме до припадък тука, я. Пък за "усещане" на ферми дори не искам и да си помислям, че може да стане ;) Така че възнамерявам да си недоволствам от ивентите със случаен принцип, да си доволствам от ивентите без такъв, пък дано чуят някой ден воплите ми в царството на фармерамските Създатели и спрат да ни мъчат излишно с глупости :)

tanyamery харесва това.
  19. -georgi88-

-georgi88- Главен болярин

Ами аз стигнах с триста зора до 30 игри-тоест не го довърших.В момента събирам плодове,животни и растения за да доотворя полетата на Кристалните водопади и за двете купи-да ги дигна на макс.Разстението събрах-сини теменужки-но нямаше достатъчно изкачащи.На 88 ниво съм на основната ферма и понякога имам проблеми с изкачащите-незнам на по горните нива как ще бъде.

20. SULIO_PULIO1972

SULIO_PULIO1972 Подрастващ автор

Вълшебни дръвчета + мноого добри "съседи" - ето ти поне по 25 изкачащи на ден като бонус. :)

arseniq1 харесва това.