FAQ Всичко за развъждането

Дискусията в/ъв "Селекция (развъждане)" е започната от Каспаретка на 7.11.13.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. Каспаретка

  Каспаретка Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]

  [​IMG]
  С развъждането (селектирането) могат да се отгледат много нови цветни животни, с които да се изпълняват куестове, да се печелят мъхнати пенита (МП) от продажбата им или да се използват за ново развъждане. Също, за да се строят по-хубави и по-полезни обори.
  За всеки разплод са нужни 4 животни, които могат да бъдат различни, но от един вид. Максималният брой селекции, който могат да се заредят наведнъж в разплодника е 132. За да стартира разплождането е нужна и супер храна.​


  Супер храна

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Парфюм за разплод

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Парфюмите могат да се използват за съкращаване времето на разплождането. Стандартно то е 6 часа, а с руната "Бърз животновъд" (50 звезди) времето за разплод намалява на 5 часа. На всеки разплодник могат да се слагат максимум 4 парфюма, като всеки съкращава времето наполовина.
  Брой използвани парфюмиНормално времеВреме с руна
  [​IMG]
  03:00 ч.​
  02:30 ч.​
  [​IMG] [​IMG]
  01:30 ч.​
  01:15 ч.​
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  00:45 ч.​
  00:37 ч.​
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  00:22 ч.​
  00:18 ч.​
  Освен парфюмите времето за разплод може да се намали с 50% от действието на продукта "Розово желе" и с различен процент от някои от редовете в Небесната градина.

  Парфюмите могат да се:
  Луксозен парфюм

  [​IMG][​IMG][​IMG]
  • Всеки луксозен парфюм увеличава шанса за прескачане с 1 ниво при селекция.
  • Може да се използва в комбинация с обикновен парфюм.
  • Всеки парфюм може да се купи в Магазин на фермера и струва 1 ЛГ, но само по време на определено събитие. Не са достъпни за покупка постоянно.
  • Може да се спечели като награда от някои временни събития в играта.
  Резултат от разплождането

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Какво животно ще се получи от даден разплод зависи от това какви животни са заложени при стартирането. Ако са използвани животни от една порода ще се получи следващото животно от вида или една след него. Когато се използват различни породи има шанс да се прескочи някоя и да се получи по-рядка. По-голям шанс за получаване на по-рядка порода животно има по време на мини събитието Бейби-бум.
  [​IMG]  Кошари за точки опит

  Кошарите за развъдените животни са мястото където селектираните животни ще дават точки опит. Те се построяват в Работилницата в града срещу нужните инструменти. Всяка порода животно дава определен брой точки в самостоятелна кошара.
  [​IMG]

  Друг вид кошара е кошарата за стадо, където могат да се слагат до 3 животни, които ще дават точки опит сумарно от всяко животно затворено в кошарата. При разбиване на кошарите животните и самата кошара се прибират в менюто разделени. Така могат отново да се съберат със същите или нови животни, като нищо не се губи.
  [​IMG]

  Подробности за ТО от всяко животно в кошара може да намерите в раздел Селекция, при всеки вид животно за разплод.


  Ъпгрейти за обори и производства

  [​IMG] [​IMG]

  Тези подобрения могат да се построят също в Работилницата в града, но за тях освен инструменти се изискват и селектирани животни. Тези обори ще са полезни, като ще дават повече точки опит и повече бройки отгледани животни или произведен продукт.

  Видове ъпгрейти за обори и производства:
  Обор
  Производство
  Обор I: жълтПроизводство I: жълто
  Обор II: оранжевПроизводство II: оранжво
  Обор III: червенПроизводство III: червено
  Обор IV: розовПроизводство IV: розово
  Обор V: неоновПроизводство V: неоново
  • Всички цветни подобрения задължително се слагат върху обикновен обор или обикновено производство.
  • С всяка нова селекция новите цветни обори заместват старите Classic+ и Classic++ обори. Който има такива обори ще може да ги използва и след въвеждането на селекция за даденото животно, но няма да може да ги купува или печели отново. Старите ъпгрейти ще бъдат достъпни за животните, които нямат селекция и могат да се закупуват или да бъдат спечелени от куестове. Те са самостоятелни обори и се поставят директно на полето.
  • При прибиране на новите цветни обори и производства в менюто, ъпгрейтите се разделят от основния обор или производство.
  • Оборите на ужаса нямат цветен ъпгрейт и са самостоятелни обори, като се поставят директно на полето. Върху тях не могат да се поставят цветни подобрения.
  Куестове за развъждане

  [​IMG] [​IMG]

  Всяко развъждане на всички видове животни е придружено от два постоянни куеста в Читалището:​
  • Куест за развъдените животни - доставят се животни отгледани в разплодника.
  • Куест за продукта на производство - доставя се единствено продуктът, който се произвежда с животното на новата селекция.
   

  Прикачени файлове:

  Последно редактирано от модератора: 2.6.21
 2. Каспаретка

  Каспаретка Board Administrator Team Farmerama BG

  Ръководство на разплодника

  Селектирането се осъществява в отделен прозорец. До него се достига от сградата за селектиране (разплодника), на полето.

  [​IMG]

  След като влезете в разплодника, ще ви се отвори прозорец с три опции в него:
  [​IMG]
  • Преглед - показва текущите селекции, които още не са приключили. И позволява да оберете вече готовите.​
  • Избор - от тук се стартират селектиранията и се избират животните за поставяне във всеки разплодник.​
  • Резултати - тук можете да проследите от кои животни какво сте получили при селекцията.​
  [​IMG]
  [​IMG]
  1. Показва парфюмите, с които разполагате в плевнята си.
  2. Показва броя на наличната ви супер храна.
  3. Чрез търсачката можете лесно да намерите вида селекция (животни), която искате в момента. Също така чрез нея можете да сортирате избора си - само за животни във фермата, само животни на Бахамарама или всички.
  4. Тук е менюто с всички икони на селекции, които сте достигнали в играта. С помощта на плъзгача можете ръчно да намирате желаното животно. Въпреки че виждате иконата на прилепи и врани, ще имате възможност да ги развъждате едва след като отключите селекцията им, по време на Пълнолуние, от магазина на Джак.
  5. След като изберете животно (точка 4), в този прозорец ще видите всички налични селектирани животни от дадената категория.
  6. След като изберете желаната комбинация за разплод от менюто с животните (точка 5) от тук можете да регулирате желаните бройки селекции с дадената комбинация, НО това е възможно само ако имате Преносвач на животни. В противен случай ще трябва да повтаряте действието след всяка активирана селекция. Ръчно може да се стартира само 1 селекция.
  7. Избор на брой парфюми, които да се използват при селекция.
  8. Преносвач на животни.
  9. Стартиране на селекцията. Всяка нова селекция ще ви струва 2 броя супер храна.
  10. Показва броя на използваните парфюми при селекция и броя ТО, който ще получите за нея. Точките от селекция на животни от фермата се начисляват като ТО, а от селекция на Бахамарама животни като ТрТО. Точките опит могат да са доста повече при използването на някои редове от Небесната градина или при консумацията на Здравословно лакомство.
  11. Таймерът показва нужното време за селекцията ви, което зависи от броя парфюми, руна, Розово желе или ред от Небесната градина.
  12. Показва броя на активираните селекции.
  13. Показва броя на оставащите свободни места за активиране. Разплодникът може да побере до 132 селекции наведнъж.
  По време на Разпродажба на луксозни парфюми ще се появи и допълнителен бутон, с който може да използвате и тях, като допълнителна екстра, за по-добри селекции.


  [​IMG]
  [​IMG]
  1. С помощта на бутона можете да сортирате активните селекции по категории - ферма, Бахамарама или всички.
  2. Тази селекция е готова и чака да бъде "обрана". Това може да стане чрез зеленият бутон на реда срещу животните.
  3. При наличието на повече готови селекции и активиран комбайн, чрез този бутон можете да "оберете" всички наведнъж.
  4. Дава информация за селекция, която тече в момента. Какви животни са използвани за нея, времето, което й остава и използваните парфюми. В случаят парфюмите са 4/4 - максималния брой.
  5. Идентично на точка 4, но тук парфюмите са 0/4, което значи, че и нужното време за тази селекция ще е доста по-дълго. При маркиране на въпросната селекция ще се отвори прозорец в дясно от нея.
  6. От тук можете да поставите липсващите парфюми от точка 5. При натискане веднъж на бутонът ще постави 1 парфюм, за всеки следващ натискате пак. Над бутона е таймерът, чийто време ще се променя след въвеждане на определения от вас брой парфюми.
  7. Дадена селекция може да бъде отказана от червения хикс. При това действие заредените животни се връщат обратно в плевнята и не губите нищо освен храната, която сте дали при старта на селекцията.
  8. Моментно приключване на селекция. Опцията се заплаща с ЛГ. Това може да е за всяка една заредена селекция поотделно (синия бутон в края на реда) или общо за всички селекции наведнъж от синия бутон най-долу, в ляво на прозореца. Цената, която трябва да заплатите ще излиза като съобщение, което трябва да потвърдите.
  9. Чрез този бутон се връщате в зона "Избор" за да активирате нова селекция.

  Когато разплодникът е приключил със селекцията и е готов за обиране той ще ви сигнализира за това с биберон.
  [​IMG]
  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]
  1. Показва комбинацията от животни за селекцията и използваните парфюми за нея.
  2. Резултатът от селектирането.
  3. Показва броят ТО спечелени от селекцията.
  4. Дата и час на селекцията.
  5. Можете са сортирате резултатите си пожелание.


   

  Прикачени файлове:

  Последно редактирано от модератора: 5.12.18
  lidka-2 харесва това.
 3. Каспаретка

  Каспаретка Board Administrator Team Farmerama BG

  Схема на развъждането

  [​IMG]
  Успешно селектиране !
   
  Последно редактирано от модератора: 5.12.18
  sladkatageri123 харесва това.
 4. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  ВИДОВЕ ЗНАЧКИ СПОРЕД КЛАСΆ СЕЛЕКЦИЯ


  Със син цвят са обозначени видовете, които се селектират.
  ВИД ЗНАЧКА/КЛАС
  ВКЛЮЧВА СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ:
  [​IMG]
  Бозайници​
  заек, овца, свиня, прилеп, мечка, катеричка, кенгуру, коза, скункс, крава, котка, кон, куче, лама, мишка, северен елен, енот, рис, магаре, бобър, протестиращи
  прасета, шайрски кон, тюрингска коза, рогата овца, говеда Галоуей, броненосец, видри, вълк, елен, къртица, лисици, невестулка, птицечовка, таралеж, язовец, лос, мармот, хамстер, бизон, диви антилопи, як, морско свинче, пони, чинчила, сънливци, мъначки, морж, маймуна, слон, ленивец, тигър, камила, делфин, панда, коала, вомбат, мандрил, тюлен, мравояд, червена панда, хипопотам, жираф, лъв, носорог, газела, зебра, сурикат, куока, панголин, дългопет, окапи, оцелот, хиена,​
  [​IMG]
  Птици​
  кокошка, патица, пуйка, орел, врани, сова, гъска, кукувица, паун, щраус, кокошка Падована, гълъб, лебед, птица киви, щъркел, петел, синьо рибарче, фазан, сокол, дрозд, земна кукувица, птица секретар, синя сойка, жерав, фламинго, токачка, колибри, дългоопашат папагал, какапо, пингвин, папагал, тукан, птица Додо,
  [​IMG]
  Земноводни​
  жаба, крастава жаба, ашолотъл, тритон, дъждовник
  [​IMG]
  Риби​
  риба, риби Плеко, риби кутии, дъгова пъстърва, акули, морски кончета, морски дяволи, змиорки, октопод, медузи, огнена риба,​
  [​IMG]
  Влечуги​
  костенурка, хамелеон, гекон, червенобуза блатна костенурка, анаконди, крокодил, смарагдови варани, плащеносен гущер, агами, дракон Комодо,​
  [​IMG]
  Членестоноги​
  паяк, скорпион, пеперуда, пчела, калинка, светулка, охлюви, бръмбари рогачи, мравки, молци пудели, водни кончета, краб, омар, насекоми-пръчици, богомолки,​
  [​IMG]
  Пълнолунни животни​
  котка фея, тинесто чудовище, мрачна светулка, тролослон, зомби овца, гаргойл, домат-страшилище, млад кракен, адско куче.​
  .
   
  Последна редакция: 16.6.23
  Bamze, tanyamery, .TAINNA. и още 1 човек харесват това.