Актуализиране на рецептите за храна на животните

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от StefanN на 6.6.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

Желаете ли промяна и актуализация на рецептите за Храна на животните?

 1. ДА!

  75.0%
 2. НЕ!

  25.0%
 1. StefanN

  StefanN Стажант

  Играя от много години и сега реших да споделя мнение и да дам предложение.

  От години виждам, как някой създава абсурдни хранителни смески за животните. Освен това в повечето случаи отглеждането на растенията е значително по-сложно и дълго, отколкото времето за възпроизводство на животното. Да не говорим, че някои дребни животни ядат повече от едрите, с значително количество и разнообразие от много видове растения. За пример: Елен и Киви; Лисица и Жаба; Северен елен и Слон и други, и други, и други много примери. Времето на производство също е абсурдно - Брахма храната с дни се произвежда, Петела и т.н.

  Предложението ми е да се актуализира храната според животното, като растението е възможно най-близко до действителното. Разбирам, че ще има проблем с хищниците, но тук може да се направи малко отклонение или напр. един бизон да е храна на тигъра за 10 хранения. За Костенурката, напр., храната да се прави от 5 марули или 1 мента, да не се справи от две растения а само от едно. За големите животни, може да се използва формулата от няколко растения - там е различно. Петелът да се храни като кокошката с 1-2 бр. жито повече от нея.

  Дайте колеги и вие мнение по темата.
   
 2. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Е да, ама каква ще е файфдата д апроизвеждаш растения, ако не ги ползваш за смеските. Вярно е , че понякога растение от ниските нива се мели с часове - например дъждовника иска 100 броя кресон за 1 хранене и с епроизвежда в пъти по-дулго от самото растение, което пораства за няма и минута.
  Освен това имаме 2 животни които с ехранят с други и мисля че играчите почти не ги произвежждат - анакондите и паяците. Можеби заради грънчарницата сега ще се задействат, ама не знам.
   
 3. StefanN

  StefanN Стажант

  Анакондите например може да се направят така: 1 кокошка - едно хранене; 1 заек - две хранения; 1 маймуна - 5 хранения; Специалистите да гледат Дискавъри и да видят, че анакондата се храни с по дребни животни на няколко дни, а с по-едри - до няколко месеца. Има начини да се направи. Вълкът използва 3 бавно растящи храни?! Е не може ли да е една? Или нека са три, но по една и по-бързо растящи. Има големи недомислици. Да седнат и да помислят малко - това им е работата.
   
 4. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Ми измислили са го - плащаш си и имаш турбо мелница за месец и меляш всичко за половин време. Като не ти изнаса. Аз мелям през нощта. Все ми е тая колко време отнема. И на острова, и на фермата.
   
  .water. харесва това.
 5. StefanN

  StefanN Стажант

  Така е. Но повече пари се събират с оборот, а не с високи цени. Въпросът е, че конюктурата не е реална - храната за един слон да излиза по-евтина от храната за един северен елен!!! Или жабата в сравнение с орела!!! И много други примери...
   
 6. .water.

  .water. Полубог

  Така храната няма ли да стане прекалено евтина има хора изкарват пенита от продажбата на храна или дълго растящо растение за приготвянето и.Аз специално храна не меля купувам ако мога да нахраня анаконда два пъти с един заек ще ми е добре дошло,но значи ще купувам по-рядко,но аз продавам марули следователно този който ще ми отгледа заека ,за да го купя ще купува още по-рядко марулите и ко прайме?Пари се събират с оборот ако стоката ,която продаваш не ти я връщаха след 7 дена:)Това не е магазин където стоката ми може да стои докато и изтече срока ами имам една седмица да я продам.
   
 7. StefanN

  StefanN Стажант

  Пак да уточня. Става въпрос за това, че храната на един петел се прави за повече време, отколкото храната на един лос. Петелът има нужда от 110 единици храна ( 45 царевица + 65 пшеница ), а лоса от 4 единици ( 2 кестен + 2 сено). Излиза, по пазарни цени към момента на писането, че петела яде за 45*185+65*91=14240 МП, а лоса - 2*560+2*108= 1336 МП. Егати петела мутант !!! Че на един петел за ден му е достатъчно 200 грама царевица, а на лоса - една кофа пак царевица. Къде е логиката? Как да обясня на децата си, че петела яде по-малко от лоса, след като тука се внушава друго. С няколко думи, играта може да е освен занимателна, и образователна. Нека да сме по-близо до реалността, все пак.
   
 8. .water.

  .water. Полубог

  О, човече ако искам образователна игра няма да е Фармерама определено.Играта е по-скоро за разтоварване мисля,че 90% от играещи тук отдавна са минали възрастта за образоване.П.П.Не забравяй ,че ако ти се вижда бавно меленето на храната можеш да го направиш мигновено срещу няколко гулденчета
   
 9. StefanN

  StefanN Стажант

  Човече, не става въпрос за меленето, а за друго - РЕЦЕПТИТЕ. А разтоварването не трябва да бъде затъпяване.
   
 10. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Ако толкова искаш ралистичност играй зоомумба - тамживотните в зоопарка ядат риби, раци и всякакви трволяци.
  Иначе за рецептите - едно време кучетата ядяяха кокалени храсти а котките краве мляко, ама промениха рецептите. Веднъж даже "освбодиха" пеперудите от купола, но фермерите се разпискаха и го върнаха обратно.
  Храната за дъждовници се произвежда 5 броя за близо час и 10 мин, а самия кресон за около минута. Така че според мен няма пряка връзка между времето за растеж на суровината и времето за мелене на хранта. Специално за животните и за самите растения обикновено с всяко следващо ниво времето за растеж се увеличава.
   
  Последна редакция: 7.6.17
 11. StefanN

  StefanN Стажант

  Мо
   
 12. *mMm*

  *mMm* Кандидат за признание

  На петлите храната е безбожно скъпа.