Писмо от продуцента

Дискусията в/ъв "Блог на програмистите" е започната от Каспаретка на 4.9.14.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. Каспаретка

  Каспаретка Board Administrator Team Farmerama BG

  Здравейте, играчи на Farmerama!


  Тъй като съм сравнително нов тук, бих искал първо да се представя. Казвам се Варун и съм от Индия. Отскоро съм член на екипа на Bigpoint и живея в Хамбург. Във Farmerama съм от почти 3 месеца и вече бавно започвам да се чувствам като у дома си.
  Преди Bigpoint бях продуцент в Zynga. Там имах възможността да работя върху различни игри от типа „casual“, аркадни и „mid core“. Работното ми място беше в Бангалор, Индия, но се налагаше да пътувам служебно да Сан Франциско и Лос Анджелис. Това обаче е моят първи престой в Европа и бавно започвам да се приспособявам. Приятелите и колегите ми от екипа на Farmerama ми оказват страхотна помощ. Започнах кариерата си в игрите като модератор на форум в някои RPG и MOBA игри. Този опит ми помогна да започна постоянна работа като мениджър на общността при предишния ми работодател. Оттогава съм запазил и добрите си контакти с общността. Като страстен играч мога да се поставя на мястото на членовете й и познавам разочарованието, което понякога изпитват те. Ще направя най-доброто, за да бъдете доволни, и се надявам, че ще мога да ви предложа оптимално преживяване с Farmerama.
  Този бюлетин ще бъде кратък и вероятно няма да засегне в детайли всички теми, за които бихте искали да прочетете повече. Но ви обещавам, че ще изпращаме подобен бюлетин всеки месец. Мениджърите на общността и екипите на форума събраха всички въпроси, които очакват отговор, и ми ги изпратиха. Те ще продължат и в бъдеще да правят това. В този бюлетин бих искал да ви представя визията си за Farmerama. Ето какви ще бъдат приоритетите ми през следващите месеци:


  1. Bahamarama 3/Кораловият риф:
  Горд съм да ви съобщя, че започнахме с цялостната продукция на тази огромна функционалност. Планирането на задачите отне известно време, като също така изготвихме солидна технологична инфраструктура и план, преди да започнем с разработката. Сега тук няма да навлизам в детайлни подробности за новата функционалност, тъй като бих искал да оставя това за следващия бюлетин. Въпреки това обаче ми се иска да повдигна завесата за кратко.

  [​IMG]
  Това изображение беше изготвено от нашия илюстратор на триизмерни графики, който през изминалите седмици работи усилено върху новата задача. Надяваме се, че ще ви хареса, и очакваме новата функция също като вас. Ето кратко нейно представяне:
  В Кораловия риф цари екологична криза. Играчите ще могат да стартират експедиции от пристанището на Bahamarama и да помагат на жителите да изградят наново екосистемата на кораловите рифове около острова. Трябва да откриете оцелели екземпляри от морските обитатели в замърсените води, да поставите тези организми в центровете за морски обитатели на островите и да заселите морето със здрави създания, за да бъде възстановено биологичното разнообразие на Кораловия риф.
  За съжаление не мога да ви кажа кога ще бъде стартирана тази функционалност и кога ще бъде на ваше разположение, но съм уверен, че това ще се случи по-рано, отколкото мнозина от вас очакват. Надявам се, че в следващия бюлетин вече ще мога да ви кажа и датата за нейното представяне. Ще се постарая да не давам неверни обещания J

  2 . Стабилизиране на седмичните събития:
  През изминалите седмици работихме интензивно върху тази задача. За съжаление, седмичните ни събития изискват в момента много време и внимание и ангажираността на голяма част от екипа ни. Това не ни позволява да работим върху подобренията и дългосрочните функционалности в играта. Работих интензивно с техническите продуценти и техническото ръководство за намирането на решение на този проблем. Надявам се, че ще успеем да го разрешим през следващите седмици. Освен това работя с дизайнерите и върху това, да ви предлагаме правилния баланс от събития и специални предложения. Може би някои от промените, които извършихме в календара си, вече са ви направили впечатление. Помолих екипа да изпробва възможно най-много неща. Нашите по-отдавнашни играчи имат спешна нужда от нови предизвикателства в играта. Можем да предложим такива с правилната комбинация от съществуващо и ново съдържание. Освен това съм се концентрирал и върху подобряването на съществуващите механики, наградите в парични средства в играта, проблемите за потребителите и старите програмни грешки, които се появяват в седмичните ни събития поради стария код.

  Визията ми за играта:
  През изминалия месец работих усилено върху оформянето на визията си за играта. Искам играта и екипът да работят заедно в една посока и с една и съща цел. Тази цел е възможно най-доброто изживяване във фермата за нашите играчи. Искаме играта във Farmerama да е най-добрата част от деня ви – тази, която ще ви доставя най-много радост и забавления.

  Ето следващите ми приоритети:

  1. Корекция на проблемите с баланса и цените
  Получихме множество оплаквания от играчите относно проблемите с баланса в играта. Задачите в куестовете са трудни за новите играчи, докато при по-отдавнашните играчи предизвикателствата започват бавно, но сигурно да изчезват. Работим върху решение и на двата проблема. Откакто отговарям за играта, придвижих напред разработката на определени нови функции и механики. Освен това работим и върху подготовката на наскоро въведени популярни механики и прилагането им при по-голям набор от куестове.

  2. Съдържание за дългогодишни играчи
  В разговорите ми с екипа напомних на всички членове, че дългогодишните играчи са най-важният ни приоритет. Ценим много времето и усилията, които сте инвестирали с годините в играта. В момента работим върху разработването на нова механика при събитията, която е насочена специално към нашите дългогодишни играчи. Конкретните ни планове за това събитие? Скоро ще ви предоставим повече подробности! Освен това към дългосрочните ни планове принадлежат и много ново съдържание и нови механики за куестовете. Също така работим и върху възможността за понижаване на звездите за дългогодишните играчи. От известно време имаше подобно желание в общността и ще се постараем да ви предложим съответната функция.

  3. Повече място
  През последните месеци играх интензивно Farmerama и знам, че недостатъчното място и пространство за строителство са един от съществените проблеми за играчите. Според мен този проблем е бил твърде дълго време пренебрегван. С удоволствие бихме въвели нови игрални полета, но това изисква работа месеци наред и е много трудно да бъде реализирано. Въпреки това обаче в момента планираме нова функция, наречена „Хранилище“, където ще можете да поставяте всичките си обори и разплодници, като при това няма да се налага да ги изваждате от употрeба. Тази функция понастоящем е само концепция, като в следващия бюлетин ще ви предложа допълнителни подробности!
  Освен това започнах да изграждам култура на честност и прозрачност между екипа на играта и играчите. По този повод искам да ви представя някои новости относно преработената система на менторите. За съжаление, трябваше да се справим с множество технически проблеми при разработването на тази функция, за които нямаше бързо и краткосрочно решение. Екипът реши да замрази разработването на тази функция. Искам функциите и версиите ни да бъдат с най-високо качество, а също така и да избягваме да работим по функция, която в бъдеще вероятно ще се налага да бъде отново преработвана. Обещавам ви, че не прекратяваме напълно развитието на тази функция, а я отлагаме само временно. Веднага щом разполагаме с необходимите ресурси и техническа инфраструктура, ще се заемем отново със задачата. Решението не беше лесно за нас и се надяваме, че се доверявате на преценката ни. Надявам се също така, че в следващия бюлетин ще мога да ви предложа нови подробности по тази тема.


  Благодаря ви много за търпението. Радвам се, че ще мога по-често да общувам с вас. Ще бъда много активен във форумите на английски и се надявам, че там ще бъда още по-често в контакт с вас. Екипът и аз ще се радваме да превърнем играта в най-доброто изживяване за вас.


  Поздрави,
  Екипът на Farmerama
  [​IMG]


   
  -helixme4o-, Силвия и tutifruti9 харесват това.